Biotinbolus/Topro Hoof Bolus - Klövhälsa

I lager

Beställ

Klövsjukdomar är ett vanligt problem på gårdar. Doktorandforskning tyder på att ca. 80% av kor lider av Klövproblem under någon del av året (Veeteelt 2010). Detta är synligt i ungefär en fjärdedel av djuren som hälta. Den genomsnittliga kostnaden för klövsjukdomar uppskattas till drygt 500:- per ko enligt (Veeteelt 2010). Mortellaros sjukdom kostar mjölkgårdar mest, följt av klövsulesår och klövröta. Klövsjukdomar har alla slags effekter, inklusive minskad mjölkproduktion, längre kalvningsintervall, tidig utgång mm. Studier visar att klövsjukdomar är nummer tre på listan med skäl för slaktning av Dairy Cows (Zijlstra et al., 2013). Massor av skäl då för att ta klöv hälsa på allvar.

Utfodring
Näring har ett viktigt inflytande på klövkvalitet. Vi vet till exempel att rationens struktur och tillgängligheten av vissa näringsämnen i buken är extremt viktigt för friska klor. Dock, Mineraler och spårämnen spelar också en viktig roll. Det är känt att biotin och zink krävs för bildning av keratin. I sin tur är Keratin viktigt för att garantera hårda hovar. Zink påverkar också positivt huden och dess återhämtning från skada, som hjälper till minska smittsamma klövsjukdomar som Mortelleraro och klövröta.

Topro Klöv Bolus har utvecklats för att stödja regenerering av klövar och hud. Den här bolusen Innehåller zink, biotin och vitamin E. Del av zink är i chelatform, vilket gör mineralet lättare absorberbar. Vitamin E är en viktig antioxidant, krävs för keratinproduktion, som stöder klövhälsa. Denna bolus släpper gradvis ut vitaminer och spårelement över 70 dagar.

 

Produktbroschyrer: Broschyr Kersia Bolusar | Topro Calciumbolous test | Topro sintidsbolus test